Konijklijke Harmonie Hergenrath

HET symfonisch harmonieorkest van de Oostkantons

Over grenzen heen
Het orkest onder de leiding van Gerhard Sporken staat over de grenzen van het Direlandenpunt (België-Duitsland-Nederland) en de Euregio Maas-Rijn bekend om goede muziek en kwaliteit – een harmonieorkest met veel noten op zijn zang. Het repertoire van de Harmonie Hergenrath omvat bijna alles: van klassiek tot modern.

Bijzondere artistieke onderscheiding
Al sedert 1989 wordt de Konijklijke Harmonie Hergenrath door de Regering van de Duitstalige Gemeenschap van België erkend als vereniging „met bijzondere artistieke onderscheiding“. Zo lang als géén ander orkest in de Oostkantons.
De positie in de superieure afdeling verstaat het harmonieorkest niet enkel als waardering voor zijn prespaties maar vooral als aansporing voor duurzame kawaliteit: elk optreden moet perfect zijn.

Thuis en in Europa succesvol
Bij wedstrijden in het binnen- en buitenland was de Konijklijke Harmonie Hergenrath altijd opnieuw sucesvol. Onder meer:

• 1980: Gouden medaille tijdens muziekwedstrijd in Antwerpen,
  • 1986: Landskampioen in Leuven,
  • 1990: Eerste Europeese prijs met onderscheiding in Luxemburg,
  • 1999: Eerste prijs bij het internationale blaasmuziekfestival van Praag,
  • 2013: Derde plaats (superieure afdeling) in Chemnitz,
  • 2014: Eerste plaats in de superieure afdeling (93,20 procent) bij de classificatiewedstrijd georganiseerd door de Duitstalige Gemeenschap van België.