Dirigent - Gerhard Sporken

Sinds 2004 in Hergenrath
Gerhard Sporken (1960) staat sinds 2004 aan het hoofd van de harmonie Hergenrath.

Eupen – Luik – Wenen
De Eupenaar heeft zijn leven aan de muziek gewijd: Sedert 1980 is hij docent aan de Muziekakademie van de Duitstalige gemeenschap van België. Hij doceert ook aan het conservatorium van Luik (Conservatoire Royal de Liège).

Sporken genoot zijn opleiding muziekgeschiedenis, harmonieleer en directie aan het Luikse conservatorium. Hij perfectionerde zijn vaardigheden als dirigent bij Professor Julius Kalmar in Wenen.

Een leven gans in het teken van de muziek
Als componist is Sporken vooral met elektronische muziek bezig. Als dirigent heeft hij al met hoggeroemde orkesten samengewerkt zoals het Nationaal Orkest van België en het Philharmonisch Orkest van Luik.

Daarnaast werkt Gerhard Sporken al sedert jaren met kwaliteitsvolle amateurverenigingen zoals de Harmonie van Vaals (Nederland), het Sint-Ceciliakoor en het vocaalensemble Cantabile uit Eupen.