Nieuw concertprogramma in het najaar

De Koninklijke Harmonie Hergenrath start de herfst van 2019 met een compleet nieuw concertprogramma, waarin Napoleons laatste vriend, pratende dieren en kapotte schoenen centraal staan. U kunt zich verheugen op een spannend en ongewoon programma – onder andere in Mürringen (Eifel) en Hergenrath.

De Koninklijke Harmonie Hergenrath is te gast in het hoogste dorp van België: op zaterdag 14 september 2019 om 19 uur geeft het orkest uit de superieure afdeling onder leiding van Rainer Hilger een concert in de parochiekerk St. Antonius in Mürringen. Het grote herfstconcert in Hergenrath staat gepland voor zaterdag 26 oktober 2019 om 20 uur.

Op het programma staan boeiende en bijzondere werken van Belgische componisten. De concerten openen met "Overture to a pops concert" van de Amerikaanse componist en meervoudige Grammy-winnaar Henry Manchini, bekend om zijn melodieën "The Pink Panther" en "Moon River". Het arrangement is van José Schyns uit de Oostkantons.

Belgische componisten

Het werk "The last Friend of Napoleon" werd geschreven door een van de beroemdste componisten van België, Dirk Brossé. Het vertelt een bijzonder verhaal uit Nederland in 1814: Napoleon zijn Russische campagne mislukte en zijn troepen trokken zich terug uit Europa.... behalve op één plaats in Nederland.

Het humoristische werk "A Froghitter's Fantasy" van de Belgische componist Bart Picqueur gaat over de dageraad, pratende dieren en insecten, een dodenmars en een dorpsfeest. Zijn werk "El Batallón de los zapatos rotos" (Het Bataljon van Gebroken Schoenen) is ook Belgisch-humoristisch: een buitengewone mix van Spaanse Paso doble en Belgische militaire mars.

Laat u dus verrassen door dit speciale concertprogramma!

  • Concert in Mürringen
    Zaterdag 14 september 2019 om 19 uur St. Antonius-kerk, 4760 Mürringen (Büllingen)


  • Herfstconcert in Hergenrath Zaterdag 26 oktober 2019 om 20 uur
    Zaterdag 26 oktober 2019 om 20 uur Grote hal, gemeentelijke school, Altenberger Strasse, 4728 Hergenrath