Het ensemble

HET symfonisch harmonieorkest van de Oostkantons

Over de grenzen heen
Het orkest staat onder de leiding van Gerhard Sporken en isover de grenzen van het Drielandenpunt (België-Duitsland-Nederland) en de Euregio Maas-Rijn bekend om goede en kwaliteitsvolle muziek – kortom: een harmonieorkest met veel “noten op zijn zang”. Het repertoire van de Harmonie Hergenrath omvat bijna alle genres: van klassieke tot moderne composities.

Bijzondere artistieke onderscheiding
Sinds 1989 wordt de Koninklijke Harmonie Hergenrath door de Regering van de Duitstalige Gemeenschap van België erkend als vereniging „met bijzondere artistieke onderscheiding“. Geen ander orkest in de Oostkantons weet deze titel al zo lang te dragen.
Zijn indeling in de superieure afdeling ziethet harmonieorkest niet enkel als waardering voor zijn prestaties, maar ook en vooral alsaansporing om steeds te streven naareen hoge kwaliteit: elk optreden moet perfect zijn.

Succesvol in Europa en op het thuisfront
Bij wedstrijden in het binnen- en buitenland isde Koninklijke Harmonie Hergenrathsteedssuccesvol gebleken. Een bloemlezing:

• 1980: Gouden medaille tijdens een muziekwedstrijd in Antwerpen,
  • 1986: Landskampioen in Leuven,
  • 1990: Eerste Europese prijs met onderscheiding in Luxemburg,
  • 1999: Eerste prijs bij het internationaal blaasmuziekfestival van Praag,
  • 2013: Derde plaats (superieure afdeling) in Chemnitz,
  • 2014: Eerste plaats in de superieure afdeling (93,20 procent) bij de classificatiewedstrijd georganiseerd door de Duitstalige Gemeenschap van België.